De forskellige typer lastsikring: Form-fit, force-fit og kombineret lastsikring

Overholdelse og implementering af lastsikringsregler er afgørende for sikker transport af gods på vejen. I denne artikel tager vi et kig på de gældende lovbestemmelser, typerne af lastsikring og præsenterer gennemprøvede og afprøvede løsninger fra Sortimo.

Lovbestemmelserne om lastsikring findes i afsnit 22 i det tyske færdselsregulativ (StVO). Heri står, at laster og tilhørende sikringsanordninger skal opbevares og fastgøres på en sådan måde, at de ikke kan glide, vælte eller på anden måde forårsage fare, selv i tilfælde af nødopbremsning eller pludselige undvigemanøvrer. Føreren, ejeren og afsenderen er alle ansvarlige for at sikre, at lasten er forsvarligt fastgjort.

VDI 2700 vejledningen fra Foreningen af tyske ingeniører tjener som en teknisk anbefaling og vejledning for ingeniører, bilproducenter og logistikvirksomheder.

Typer af lastsikring

Der findes tre typer lastsikring: Kraftmontering, form-fit og kombineret lastsikring. Kombineret lastsikring er en kombination af kraft-fit og form-fit. Form-fit-varianten viser sig at være mere fordelagtig og adskiller sig i nogle henseender fra Force-fit-varianten. Beslutningen om, hvilken af de tre metoder til sikring af lasten der skal anvendes, skal dog træffes i overensstemmelse med situationen og omstændighederne.

Fastgørelse af formmonteret last

Varerne læsses direkte på forvæggen, bagvæggen eller sidevæggene med så få mellemrum som muligt. Om nødvendigt anvendes spændestropper, strammebjælker eller lastsikringsnet til yderligere fastgørelse.

Fastgørelse af belastningen med kraft

Lasten presses på lasteoverfladen med surringsudstyr, hvilket øger friktionen. Der kræves normalt mindst to spændestropper for at stramme lasten.

Kombineret lastsikring

Hvis det ikke er tilstrækkeligt at fastgøre form-fit eller kraft-fit last alene, er kombineret lastsikring en mulighed. I dette tilfælde lastes lasten først på en form-fit måde og fastgøres derefter ved hjælp af force-fit hjælpemidler såsom lastsikringsnet eller spændestropper.

Hvorfor er lastsikring så vigtig?

Passende lastsikring beskytter ikke kun det transporterede gods, men også køretøjet og passagerernes sikkerhed. Risikoen for ulykker og høje bøder for overtrædelse af loven understreger relevansen af dette emne. Med ProSafe produkter gør Sortimo det muligt at sikre dine varer sikkert og nemt.

Sortimo lastsikringshjælpemidler

Lastsikringsstrop

Sortimo præsenterer spændestropper af høj kvalitet som en uundværlig del af sit sortiment af lastsikring. Disse stropper er specielt udviklet til at sikre sikker lastfastgørelse under transport og til at overholde lovmæssige bestemmelser. Takket være deres stabilitet, fleksibilitet og brugervenlighed er Sortimo spændestropper alsidige, tilpasser sig en lang række krav til last og køretøjer og minimerer risikoen for ulykker forårsaget af usikret last.

Lastfastgørelsesnet

Sortimo tilbyder alsidige lastsikringsnet. Disse er udviklet specielt for at sikre sikker transport af varer. De robuste og fleksible net fås i forskellige størrelser, er nemme at håndtere og hurtige at installere. Takket være robuste materialer og sikre fastgørelsessystemer giver de en stabil fastgørelse af lasten. Nettene til lastsikring overholder ikke kun lovkravene, men minimerer også potentielle farer i vejtrafikken.

Teleskopiske spændingsstænger

En anden vigtig komponent i Sortimo lastsikringsserien er de fleksible teleskopiske fastgørelsesstænger, som tilbyder en effektiv løsning til sikker fastgørelse af store belastninger. Disse stænger muliggør tilpasselig lastsikring, både lodret og vandret, afhængigt af placeringen af spændeskinnerne. En unik funktion er de integrerede ProClick-grænseflader, som gør det muligt at fastgøre ProClick-værktøjsposer direkte til fastgørelsesstængerne.

 

Alle Sortimo surringspunkter har en tilladt lastkapacitet på 200 daN, hvorved den last, der skal fastgøres på sidevægge eller skillevægge, kan have en totalmasse på 150 kg.

Har du spørgsmål til dit produkt?

Wir Du skal blot kontakte os ved hjælp af vores kontaktformular. Vi vender tilbage til dig så hurtigt som muligt.

Skriv en kommentar

Udfyld det obligatoriske felt.
Udfyld det obligatoriske felt.
Udfyld det obligatoriske felt.

* markerede felter er obligatoriske

Udfyld det obligatoriske felt.

0 kommentarer

  • Der er endnu ingen kommentarer, vær den første til at skrive en!
    Vi glæder os til at læse din feedback til dette indlæg.